• Kundvagn

  Din kundvagn är tom.
    • Om fodret

     Nordic Färskfoder är ett helfoder som lämpar sig för alla hundar. Det finns i flera olika varienter anpassade efter olika hundars behov. Nordic Bas är en bra start, vet man att hunden har känslig mage finns det både vetefria och helt spannmålsfria varianter.

     Fodret är förpackat i ett flertal olika storlekar, en stor förpackning kan vara bra om man har stora hundar naturligtvis, men även för mindre hundar om man vill tina dela upp i portionsförpackningar. Eller så köper man mindre förpackningar lämpligt för en portion eller en dagsranson. I frysen håller sig fodret i ett år från tillverkningsdag, tinat i kylskåp håller det sig i tre-fyra dagar. Om man befinner sig på resande fot eller inte har tillgång till kyl/frys i ett par dagar så finns fodret även i en torkad variant i form av burgare, som man lägger i blöt innan utfodring.

     För mer information, se tillverkarens hemsida.

    • Fodergiva för Nordic Hundfoder

     Angivelserna nedan avser Nordic Bas och Nordic Special+.

     Mängden mat är riktlinjer (+/- 25%) för en frisk normalt aktiv vuxen hund. Utfodring rekommenderas 1-2 gånger per dag för vuxen hund och 3 gånger för valpar. Torkade burgare motsvarar 100 g blötvikt.

     Låt alltid hunden ha tillgång till färskt vatten.

     En vuxen frisk hund med normal fysisk aktivitet och träning äter ca 2% av sin vikt per dag. Valpar räknas på förmodad vuxenvikt och maten fördelas på fler gånger per dag. Vid stor fysisk aktivitet ökas maten efter behov.

     Vid dräktighet ökas maten efterhand som veckorna går, lämpligt att börja öka kan vara vid 4 veckors dräktighet. Digivande tikar behöver också mer mat.

     Valpar kan börja utfodras vid 3-4 veckors ålder.